KBC-Fotoclub werkt mee aan “De Lobbydokter”

December 20, 2013 in General by Katia Stroobants

Beste collega’s,

De Lobbydokter is een KBC-project, waarbij verouderde lobby’s van KBC-kantoren opgefrist worden.

Het gaat hier om kantoren waar niet onmiddellijk een renovatie gepland is en waar met beperkte financiële middelen een nieuwe look wordt gecreëerd.  In Impuls van december 2013 vind je hierover wat meer informatie (blz. 16).

Een van de elementen die men voorziet,  is een grote wandfoto.  Er werd ons als KBC-Fotoclub gevraagd of we hieraan willen meewerken.

Enerzijds wil men in het beeld een relatie met één of ander lokaal evenement (een optocht, feest, festival, ed.) weergeven. In deze beelden staat de mens centraal.  Omdat we daarbij moeten oppassen met privacy-regels, zou Marketing hiervoor een professionele fotograaf inschakelen.  De kantoordirecteur ter plaatse wordt bevraagd naar deze lokale evenementen.

Anderzijds komt ook een typisch landschapsbeeld uit de streek in aanmerking (dat kan een natuuropname, een gebouw, een beeld, … zijn).  En hier kan KBC-Fotoclub een handje toesteken.

In totaal gaat het over een 400-tal kantoren gespreid over 3 jaar.

In bijlage (Planning_Lobbydokter_versie201312) vinden jullie de lijst van de eerste 36 kantoren die aangepakt worden.  In de kolom “Onderwerp streekbeeld”  vind je hier en daar al suggesties over het thema. De locatie van de kantoren kan je ook terug vinden op deze google map.
Heb je in je archieven een foto zitten die in aanmerking komt of woon je in de buurt en wil je een nieuwe foto maken, laat het ons dan weten (via bestuur@kbc-fotoclub.be).  Aangezien het om een wandfoto gaan, moet je zeker zorgen voor een zo hoog mogelijke resolutie.
In de lijst staat in de laatste kolom de uiterste datum van oplevering van de foto’s.
De diensten “Architectuur en Interieur” en “Marketing” zullen samen het beeld kiezen, dat opgehangen zal worden.  Let op! Het is niet uitgesloten dat er toch nog een andere foto gekozen wordt dan wat wij aanleveren.  Indien het wél een foto van één van onze leden wordt,  wordt zijn/haar naam op de foto voorzien.

Voor de gemakkelijkheid zullen we werken met Dropbox.   We maken een mapje per kantoor waar je je foto’s kan uploaden.  Als we van jou een seintje krijgen dat je wil meewerken, dan geven we je toegang tot de folder “Lobbydokter”.  Onder het mapje “Algemeen” kan je meest actuele planningslijst terugvinden.

Eventueel kunnen we ook aan een bepaalde regio een gezamenlijke activiteit koppelen.  Hebben jullie daarvoor ideeën of suggesties, laat het ons dan weten aub!

Wie ervaring heeft met het maken van wandfoto’s en een aantal tips kan geven, mag die altijd posten op onze website.

Wij zijn alvast enthousiast!
Hopelijk zien jullie dit ook zitten!

Het bestuur wenst jullie alvast fijne feestdagen en een schitterend 2014 toe!

Katia, Bert, Koen, Annick en Flip